fbpx

 

 

 

 

Varázslatos Figyelem

 

Őszi Elvonulás

 

Az ősz a lecsendesedés, befelé fordulás, számvetés időszaka. Ahogy a természet is felkészül a pihenésre, a fák megválnak leveleiktől, úgy érdemes nekünk is felkészíteni lelkünket a feltöltődésre: megválni attól, ami már nem szolgál, hogy még több teret kaphasson bennünk a fény.

A 3 napos elvonuláson mozgással, tánccal, népmesékkel és népdalokkal hangolódunk magunkra és a környezetünkre.

Elkezdjük a befelé fordulást…a MAGunk felé fordulást és üdvözöljük az őszt.
Szajolban a Nairam birtokon tölthetünk 3 napot mozgással, légzéssel, meditációval, önismerettel, figyelem gyakorlatokkal, csenddel, mesékkel, hangokkal, zenével.

Kipihenünk, összegzünk, feltöltődünk,  lecsendesedünk…hiszen hív a lenyugvó ősz!

Programok:

– testébresztés
– mozgásos programok
– diád meditáció
– figyelem gyakorlatok
– ebéd /pihenő
– kirándulás
– önismereti programok
– workshop
– vacsora
– egyéb önismereti és / vagy mozgásos programok
– beszélgetés
– takarodó

Praktikai információ:

Idő:
2020. november 06-08 (péntek-vasárnap)

Tér:
Szajol, Nairam birtok

Aki a tábort vezeti:
Simon Renáta és Neisz Laura

Részvételi díi:

early bird október 10-ig: 64.900 ft. / fő
október 10 után : 69.900 ft. /fő

Mit tartalmaz az ár?

 • a szállást 2 éjszakára (2-3 ágyas szobák) de A COVID-ra való tekintettel egy ágyas szoba felár nélkül kérhető. Ezt a jelentkezésedkor jelezd!
 • napi 1x meleg étkezést, 2x hideg étkezést (svédasztalos reggelit, vacsorát)
 • a kültéri és beltéri mozgásos programokat
 • a kültéri és beltéri egyéb önismereti programokat
 • idegenforgalmi adót

Hogy néz ki egy nap?

Mielőtt szívrohamot kapna mindenki, hogy “úristen 3 napon keresztül táncolni fogunk”?! Had nyugtassak meg mindenkit : Nem nem fogunk 🙂 .
A mozgás eszközein keresztül oldunk és közelítünk többnyire. De sok más eszközt is használunk emellett. A hangok rezgését, a mesék világát, tanulságát , és mindezek gyógyító erejét. Dolgozunk a fejünkkel, a szivünkkel, és a lelkünkkel. Lesz hogy csak ülünk, vagy fekszünk, illetve maga a mozgás adott esetben sima sétát is jelenthet. Mindennap más. Viszont mindennap bemelegítjük a testünket (mozgással), és a figyelmünket (ezt nem minden esetben csak mozgással). Sokat dolgozunk egyedül, de emellett van, amit párba állítva vagy csoport munkában tudunk csak megvalósítani, megtapasztalni. A nap végét mindig egy beszélgetéssel/ levezetéssel zárjuk, mielőtt mindenki nyugovóra térne. Átbeszéljük csoportosan, hogy kiben mi zajlott (amennyiben meg akarjuk osztani. Ez nem kötelező!), illetve rávilágítunk a gyakorlatok értelmére, és hogy ezt hogyan tudjuk átvinni a mindennapi életünkbe. Aki személyesen is szeretne velem beszélni négyszemközt, annak napközben többször is lehetősége nyílik erre.

Jelentkezés MENETE:

KÜLDJ NEKÜNK EMAILT, október 31-ig amiben a következők szerepeljenek:

 • motivációs levél: kíváncsiak vagyunk, hogy miért szeretnél részt venni az elvonuláson. Pár sorban oszd meg velünk a laura.neisz@softskillakademia.hu email címen! Csak ezután vesszük fel veled a kapcsolatot.
 • egy 2 évnél nem régebbi fénykép rólad. Ami azt érzed reprezentál Téged.

A csoportot egységessé, biztonságossá kívánjuk tenni, így szükségünk van a fentebb említett információkra. Olyan csoportot szeretnénk összehozni, akik egymással is össze tudnak hangolódni, és te is azt kapod, amire számítasz.

A jelentkezésed a motivációs levél elküldése ÉS az előleg vagy a teljes összeg befizetése után válik érvényessé. Az eslőleg 30.000 huf.
Maximum 18 főt tudunk fogadni. A létszám betöltésekor a motivációs levelek és a befizetések beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.
A megértéseteket köszönjük!

Simon Renáta

“Szegény ember az, akinek csak annyi mondanivalója van, amit szavakkal el tud mondani.”

A nonverbális kommunikáció egy nagyon színes és gazdag nyelv, amit mindannyian használunk minden nap. Gondolkodtál már rajta? – Számodra mit jelent: mozdulni a lelkedből? Én 4 éves korom óta táncolok. Az a pont érdekel, amikor a tánc eszközzé válik önmagunk felszabadult állapotának megélésében. Tinédzser korom óta ezt kutatom, figyelem, elemzem. Táncos lettem, majd beleástam magam a buddhizmusba, a meditációba, autentikus tanártól tanultam Indiába a  jóga és a tantra filozófiáját.

Neisz Laura

“A gyerekeknek azért mesélünk, hogy elaludjanak, a felnőtteknek azért, hogy felébredjenek.”

15 évnyi néptáncos múltamnak köszönhetem a rengeteg dalt, amik mindig segítenek kimosni a szívemet. Szerintem a népdalok ereje abban rejlik, hogy az évszázadok alatt sokan énekelték bele a örömeiket, fájdalmaikat. A népmesék pedig olyan világba röpítenek, ahol nem rend van, de mindig rend lesz. Önismereti utamat én is magam miatt kezdtem járni, de hamar rájöttem, hogy mekkora öröm, amikor másoknak tudok abban segíteni, hogy megtalálják és csiszolják a bennük rejlő kincset. Kiskoromban múzsa akartam lenni – és végül is az lettem. A nyilvános beszéd és a lámpaláz a szakterületem.

Mi fog történni
 • Az alkalmakon mozgással, figyelem gyakorlatokkal, népmesével és sok dallal,  dolgozzuk fel az adott témakört.
 • A népmesék és népdalok archaikus szimbólum kincse segítségével felkészítjük lelkünket az önMAGunkba való visszatérésre, számvetésre. A mesék segítenek abban is, hogy tudatosodjék benned, milyen értékek igazán fontosak, mit akarsz megtartani, és minek van itt az ideje, hogy végre elengedd

 Megmozgatjuk lelkedben a lecsendesedés, számvetés, befelé figyelés témához kapcsolódó gondolataidat, érzéseidet, élményeidet. A mesék és a dalok a fájdalomra gyógyírt adnak, az örömöt erősítik.

 • A meséket és dalokat arra használjuk, amire valók: mesélésre és éneklésre. Nem mutogatásra. Azaz: együtt is fogunk énekelni, szívből zengeni! Szó szerint összehangolódunk, így a zene nemcsak kívülről jár át, de belülről is tisztára mossa szíved, lelked.
 • Nem cincáljuk szét a meséket, nem terápiázunk. A mesék akkor is megteszik a magukét.
 • A mozgást az azonnali megélésre, felismerésre, emelkedésre, elengedésre használjuk.
 • Amikor összekapcsolódunk a testünkkel, ezzel a bölcs eszközünkkel, szent templomunkkal, akkor az mindent megmutat, feltár HA figyelünk. Sok figyelem gyakorlatot is végezni fogunk.
 • A tánc a legősibb önismereti eszköz. A mozgás lehánt minden maszkot rólad, öntudatlan, és ha átadod magad neki, olyan helyekre visz el, ahol még nem jártál.
Kiknek ajánljuk
 • akik szeretnének kapcsolódni, lecsendesedni az ősz megérkeztével
 • akik minőségben szeretnének kikapcsolódni
 • akik szeretnének befelé figyelni
 • akik vágynak a minőségi én-időre
 • akik egy önismereti úton járnak , vagy most kezdenek járni
 • akik harmóniára törekednek
 • akik szeretnek mozogni, dalolni, táncolni…egyszóval élni
Kritériumok
 • 18. életévét betöltött felnőttek vehetnek részt az elvonuláson
 • ne állj állandó vagy részleges gyógyszeres kezelés alatt (amennyiben ez fennáll, írd meg nekünk, hogy mire és mit szedsz pontosan)
 • ha várandós vagy, a magzat ne legyen idősebb 6 hónapnál
 • motivációs levél elküldése a laura.neisz@softskillakademia.hu email címre
Szabályok
 • A birtok területét (amennyiben ez nem egy közös program keretein belül van), nem lehet elhagyni szó nélkül
 • Nincs lehetőség semmilyen alkohol és tudatmódosítószer használatára a tábor ideje alatt
 • Dohányozni csak a kijelölt helyen lehetséges
 • Alapvetően szabadság van, de óvjuk a környezetünket és ne zavarjuk a többi résztvevőt sem
 • Ez egy szabad, nyitott és védett tér, amelyet te is alakítasz, és amelyhez te is hozzáteszel, tiszteld azt! Nincs helye az ítélkezésnek, szégyennek, viszont van létjogosultsága a csoporton belüli titoktartásnak.

A férőhelyek száma limitált maximum 18 fő, így a jelentkezés sorrendjét tudjuk figyelembe venni. A helyedet az előleg 30.000 forint befizetésével tudod biztosítani. DE ELŐTTE kérjük a motivációs leveledet, fényképpel csatolva a laura.neisz@softskillakademia.hu email címre!

Ha a leírtakon felül, még mindig akad megválaszolatlan kérdésed, nyugodtan írj nekünk.

“Nem az a fontos, hogy hogyan mozogsz, hanem hogy miből mozdulsz.”

Várunk sok szeretettel!
Reni és Laura