fbpx

A projekt:

Már egy ideje pályázati forrásból több hátrányos helyzetű fiatalkorú intézménybe elvittük és megmutattuk a tánc és érintés varázslatos erejét, azokhoz akiknek erre leginkább szükségük van.

Szinte pillanatról, pillanatra megfigyelhető az átalakulás, amit ezek a gyerekek megélnek, akik sokszor kommunikálni alig tudnak, mégis ezt a nyelvet szinte azonnal képesek használni, és legalább egy kis időre valamiféle csodában van részük nekik is.

Ezeknek a gyerekeknek nincs esélyük arra, amire nekem volt, hogy 4 éves koromtól kezdve táncolni járhattam. Sajnos ezt nem tudom megadni nekik, de legalább azt igen, hogy elviszem hozzájuk a művészetet és résztvevőkké teszem őket. Ha csak egy alkalom erejéig is, de megtapasztalhatják, milyen az, amikor igazán bekerülnek a tánc világába.

A pályázati keretek és lehetőségek nagyon limitáltak.

Nem szeretném, ha ennek a célnak az útjába állnának határvonalak, amik elválasztják az egyes országokat, vagy a támogatható célközönség limitáltsága.

Határok és korlátozások nélkül szeretném ezt a missziót minél szélesebb körbe bemutatni, terjeszteni és eljutni minden országban, ahol erre nagy szükség van.

Ezt egy olyan crowdfunding közösségi mozgalomnak szeretném, ami nem ér véget. Bármikor,,amikor a támogatási összeg elér egy kijelölt összeget, azzal az összeggel máris előkészítem és megvalósítom a következő látogatásomat 1-1 árvaházba, vagy hátrányos helyzetű gyermek csoportban és egy közös foglalkozásban megkeressük a bennünk rejlő és mozgó csodákat.

Szívese veszem a tanácsokat, ajánlásokat, hogy hova szeretnétek, hogy eljussunk. Bármelyik országba, közösségbe, faluba, elmegyünk, ha megvan hozzá a feltétel.

Így csak a mi összefogásunkon múlik, hogy meddig és hova fog elérni ez a mozgalom.

 

 

 

Miért?

Törzsi kultúrákban ha valaki megbetegedett, a gyógyítók mindig azt kérdezték először, hogy mikor táncolt, énekelt, ölelt utoljára.

A három legerősebb öngyógyító mechanizmus maga a mozgás elsősorban mégis a tánc, az éneklés amibe teljes lényünket beleadjuk és a testi érintkezés.

Ha ezt a három dolgot okosan használnánk sokkal kevesebb orvosságra vagy terápiára lenne szükségünk.

Én ebből kettőt 25 éve napi szinten használok, a táncot és az érintést. Ebből a 25 évből 15 évet töltöttem el színpadon mint professzionális táncművész. Mára ugyan könnyű dolgom lenne a szakmámba, mert már nem kell munkát keresnem, hanem a koreográfusok kérnek fel, viszont bennem megszületett a váltás igénye.
Szeretném ezeket a módszereket, minél több embernek átadni. Nem a profi táncra gondolok, hanem a mozgásnak a táncnak és az érintésnek az erejére, csodájára.
Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy minden nap csak ezzel foglalkozhattam, és volt esélyem megfigyelni ennek a munkának az átalakító erejét.

Sajnos mára viszont a táncot profi szinten szinte csak szórakoztatásra használjuk, ami viszont sok esetben épp az ellenkezőjét okozza a táncművészeknek, mint amire ezt az ősi, ösztönös dolgot használni lehetne. Azaz kiégnek, sokszor épp a testi és mentális egészségükkel nem törődnek egyáltalán. Van hogy eszköznek használják őket, mintegy kellék egy színdarabhoz.

Én szeretném a táncnak és az érintésnek csak az áldásos oldalát használni, és soha többet nem akarok ártani a testemnek.

Bármekkora összeg segít abban, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz, közelebb a gyerekek megmozgatásához.
A cél az, hogy 2 éven belül 10 országba eljussunk, és minden országban legalább 3-4 helyre/iskolába/intézménybe el tudjuk vinni a tánc örömét, gyógyító erejét.

Köszönjük, ha támogatod ezt a mozgalmat!

 

 

Minden forint számít.
Ha úgy érzed részese lennél a mozgalomnak, bármilyen összeggel hozzájárulhatsz a változáshoz.

Vagy válassz valamelyik jelvényünkből!